Fără majorări de taxe și impozite locale în 2023, la Lupeni

Home Administrație Fără majorări de taxe și impozite locale în 2023, la Lupeni
Fără majorări de taxe și impozite locale în 2023, la Lupeni

Consiliul local al municipiului Lupeni a aprobat, în ultima sa reuniune din acest an, proiectul de hotărâre privind cuantumul taxelor și impozitelor locale care vor fi aplicate de municipalitate în anul 2023.

Potrivit inițiativei lansate de primarul Lucian Resmeriță, anul 2023 nu va aduce majorări de taxe și impozite locale în municipiul Lupeni, nici pentru persoanele fizice, nici pentru cele juridice. ”Trăim vremuri în care, chiar dacă și nouă, ca administrație publică locale ne este destul de greu să menținem un echilibru bugetar care să ne permită funcționarea în bune condiții a serviciilor publice și realizarea programelor de investiții, a celor sociale, culturale, educaționale, sportive și de promovare turistică, trebuie să ne gândim în primul rând la posibilitățile cetățenilor. România trece printr-o perioadă de criză profundă în care veniturile oamenilor au scăzut considerabil și, din acets motiv, am propus Consiliului local ca, pentru anul 2023, să nu aplicăm cote de majorare pentru nici una din taxele și impozitele locale și mulțumesc doamnelor și domnilor consilieri pentru că au votat acest proiect în unanimitate”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Chiar și în acest condiții, valoarea taxelor și impozitelor locale va fi, în mod obligatoriu, ajustată potrivit legii finanțelor publice, prin aplicarea indicelui de inflație de 5,1% aferent anului precedent.