PNRR aduce alte 2,2 milioane de euro pentru Sarmizegetusa Regia

Home Administrație PNRR aduce alte 2,2 milioane de euro pentru Sarmizegetusa Regia
PNRR aduce alte 2,2 milioane de euro pentru Sarmizegetusa Regia

Consiliul județean Hunedoara a reușit să atragă resurse financiare semnificative din fonduri europene nerambursabile pentru implementarea unor proiecte care au în vedere punerea în valoare a sitului arheologic, istoric și turistic de la Sarmizegetusa Regia, fosta Capitală a Regatului Dac din Munții Orăștiei.

Un nou proiect de dezvoltare a patrimoniului hunedorean, cu finanțare europeană prin PNRR a fost depus în aceste zile de Consiliul Județean Hunedoara. Este vorba despre drumul pavat care făcea legătura între incinta fortificată și Terasa a X-a și a XI-a din zona sacră de la Sarmizegetusa Regia. Potrivit proiectului depus de CJH, valoarea estimată a investițiilor aferente este de 2,2 milioane de euro.

”Ne dorim să valorificăm acest monument UNESCO atât de important pentru județul Hunedoara și pentru România, iar fondurile nerambursabile rezolvă problema susținerii acestor investiții. Suntem vigilenți și dedicați 100% dezvoltării județului Hunedoara, inclusiv prin punerea în valoare a formidabilului patrimoniu istoric lăsat de înaintașii noștri”, a declarat Alin Țambă, vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara.

La Sarmizegetusa Regia există deja două contracte de finanțare cu fonduri nerambursabile semnate, atât pentru incinta fortificată (prin programul RO-CULTURA finanțat cu fonduri norvegiene), cât și pentru Terasa a X-a (finanțat tot prin PNRR).