Binecuvântatele mulțumiri ale lui Vasile Lupu, drept răsplată pentru ”Oamenii în halate albe”

Home Stiri la zi Binecuvântatele mulțumiri ale lui Vasile Lupu, drept răsplată pentru ”Oamenii în halate albe”
Binecuvântatele mulțumiri ale lui Vasile Lupu, drept răsplată pentru ”Oamenii în halate albe”

Cineva remarca, la un moment dat, că în paginile ziarului nostru se regăsesc mult mai multe aspecte pozitive din comunitatea noastră locală, puse în balanță cu tarele, viciile și problemele care există și în această zonă a țării. Poate că așa este, însă noi continuăm să credem că doar aducând în atenție acele fapte și acei oameni care sunt modele de succes și care merită, cu adevărat, atenție din partea tuturor, vom reuși să schimbăm mentalități și concepții nedrepte, deseori eronate, despre acest loc în care Dumnezeu ne-a lăsat să trăim.

În categoria unor astfel de modele se numără neîndoielnic și unii dintre ”Oamenii în halate albe”, a căror activitate nu o vedem decât atunci când ne lovim, personal, de o problemă medicală sau atunci când ne sunt semnalate de cei care au trecut prin experiența unei probleme de sănătate. Uneori, din varii motive, știrile care ne vin dinspre domeniul sănătății și care se întorc astfel, prin presă, în opinia publică, nu sunt dintre cele mai bune. Și nu de puține ori, nici măcar nu reflectă întrutotul realitatea.

Alteori însă, există oameni pentru care ei, oamenii care oblojesc rănile și salvează viețile semenilor lor, sunt exact ceea ce se așteptau să fie: medici ! Oameni de a căror pregătire, experiență, atitudine și acțiune este influențat cursul vieții noastre. Printr-o astfel de experiență a trecut și fostul lider de sindicat Vasile Lupu din Vulcan, un om greu încercat de viață care și-a găsit însă calea spre dreptate și adevăr în credință, cu convingerea deplină că Dumnezeu nu te lasă niciodată la greu și îți scoate întotdeauna în cale acei oameni de care, în diverse situații, ai nevoie.

Vasile Lupu a început anul 2023 trecând printr-o cumpănă generată de o problemă de sănătate. ”M-am trezit cu niște simptome ciudate de amorțeli la ambele brațe, cu dureri profunde la mâna stângă și ceva mai puțin supărătoare la mâna dreaptă. Sigur că am făcut câteva investigații, inclusiv RMN, CT și RG (la doctorița Albu din Deva), iar concluzia diagnosticului care s-a conturat a fost aceea că este necesară o operație la mâna stângă. Cu acest diagnostic am mers la dr. Adrian Sora, de la Spitalul de Urgență din Petroșani care, cu amabilitate, jovialitate, responsabilitate și respect față de pacient, mi-a recomandat ca această procedură să fie realizată de un doctor specialist în chirurgie plastică. Așa am ajuns la dr. Alin Ionuț Csukor, un alt om al Văii Jiului care a decis să revină acasă după absolvirea studiilor universitare în medicină, pentru a profesa ca medic specialist.   Trebuie să recunosc că am fost realmente surprins de experiența mea trăită la Spitalul de Urgență din Petroșani, îndeosebi de echipa Secției de Chirurgie Plastică, o întreagă echipă pentru care am toată admirația și pentru care mă rog ca bunul Dumnezeu să-i răsplătească pentru felul în care știu că fie, cu adevărat, nu doar profesioniști în ceea ce fac, ci mai ales oameni de omenie. Începând cu infirmiere, asistente, echipa din blocul operator, continuând cu dr. Alin-Ionuț Csukor și echipa acestuia și până la dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani, mă rog ca ocrotirea și binecuvântarea lui Dumnezeu, prin har, pace și dragoste să fie peste ei și-i mulțumesc bunului Dumnezeu că în această lucrare căreia a trebuit să-i fiu supus a încredințat-o unor astfel de oameni care fac cinste nobilei lor misiuni și care sunt fii ai acestei zone în care trăim cu toții și căreia ei, prin munca lor, îi fac cinste. Mulțumesc!”, spune în destăinuirea pe care ne-a făcut-o, Vasile Lupu.

Sigur că, în esență, încă o operație reușită la Spitalul de Urgență din Petroșani, între sute, poate mii de acest fel, nu este decât un semn al normalității, iar succesul și atitudinea unor medici devotați ”jurământului lui Hipocrate” este cât se poate de firesc, însă într-o societate în care unii prezintă ”normalitatea” doar în nuanțe cenușii, e necesar ca uneori să vedem realitatea și în alb. Și să-i vedem, uneori, și pe ei, medicii, așa cum mulți dintre ei chiar sunt: ”Oameni în halate albe”, profesioniști, dedicați, joviali, umani. Spre cinstea lor și încântarea noastră…