”Phosphorus”, expoziție personală de artă plastică Oliver-Kriss Falticska la Galeria de artă din Lupeni

Home Cultură ”Phosphorus”, expoziție personală de artă plastică Oliver-Kriss Falticska la Galeria de artă din Lupeni
”Phosphorus”, expoziție personală de artă plastică Oliver-Kriss Falticska la Galeria de artă din Lupeni

La Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni a fost vernisată sâmbătă, 11 februarie 2023, o nouă expoziție personală de artă plastică a artistului lupenean prof. Oliver-Kriss Falticska.

Intitulată ”Phosphorus”, expoziţia cuprinde peste 20 de  lucrări ale acestui cunoscut artist, îmbrăcând forma unor picturi şi desene, care abordează teme variate, precum cele ale războiului sau religiei, dar și portrete și lucrări abstracte.

”Este o expoziţie prin care am vrut să aduc în faţa publicului o temă foarte actuală: războiul din Ucraina. Doresc să mulţumesc tuturor celor care şi-au rupt o bucăţică din timpul lor liber, pentru a participa la acest eveniment expozițional și, de asemenea, îi ivit pe cei care vor să vadă aceste lucrări să vină în zilele următoare la Galeria de artă din Lupeni’’, a declarat artistul Oliver-Kriss Falticska.

Artistul Kriss Oliver Falticska s-a nǎscut la Lupeni pe 5 ianuarie1985. Este absolvent al Liceului de Arte Plastice din Timişoara și al Facultății de Arte şi Design de la Universitatea de Vest din Timişoara, promoţia 2008. În prezent este profesor de educaţie plasticǎ, în cadrul Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” din municipiul Vulcan. Artistul este fiul Mirelei Falticska, un alt remarcabil creator de artă, reprezentant al Asociației culturale ”Iosif Tellmann”. Kriss Oliver Falticska are în palmares zeci de expoziții personale și colective, în care a expus sute de lucrări de artă plastică.

La vernisajul expoziției de artă ”Phosphorus” au participat, printre alții, consilierul local prof. Aurelia Bucur, o seamă de membri ai Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann” și iubitori de artă din municipiul Lupeni.

Text și foto: Antoneta DUBAN