Infrastructura din Colonia de Jos a Vulcanului riscă să fie readusă ”la starea inițială”

Home Stiri la zi Infrastructura din Colonia de Jos a Vulcanului riscă să fie readusă ”la starea inițială”
Infrastructura din Colonia de Jos a Vulcanului riscă să fie readusă ”la starea inițială”

Spre bucuria localnicilor din cartierul Colonia de Jos al municipiului Vulcan, un proiect mai vechi al administrațăiei locale privind modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale a fost pus în aplicare în a doua jumătate a anului 2022.

Cu toate că proiectul a implicat executarea unor lucrări complexe, constructorul care și-a asumat execuția acestuia, apreciata firmă Zona D SRL din Petroșani a reușit să implementeze într-un timp foarte scurt peste 90% din lucrările prevăzute în contactul încheiat cu administrația locală de la Vulcan, încă de la finalul anului trecut.

Din păcate, Primăria municipiului Vulcan nu și-a achitat, cu aceeași responsabilitate, obligațiile privind plata la termen a acestor lucrări, așa cum au fost ele prevăzute și asumate în contractul încheiat cu compania de construcții din Valea Jiului. În aceste condiții, Zona D a lansat o invitație presei locale din Valea Jiului de a participa la o conferință de presă la fața locului, la începutul lunii martie 2023, pentru a prezenta situația lucrărilor executate.

În același timp, reprezentanții companiei transmis că, dacă în cel mai scurt termen, Primăria Vulcan nu va face plățile eferente situațiilor de plată depuse la Primărie încă de la finalul anului 2022, pentru lucrările deja efectuate, atunci își rezevă dreptul ”de a folosi utilajele proprii pentru a readuce zona în care s-au executat lucrări în cadrul acestui proiect, la stadiul lor inițial”.