District23 – cel mai mare festival de muzică din vestul României

Home Stiri la zi District23 – cel mai mare festival de muzică din vestul României
District23 – cel mai mare festival de muzică din vestul României

În anul în care Timișoara a devenit Capitală Europeană a Culturii, trei festivaluri (Flight Festival, VEST FEST și Magnetic Festival) se reunesc pentru a marca o premieră pentru România: crearea unui „oraș” în afara Timișoarei, pe aerodromul Cioca, pentru un weekend plin de muzică de toate genurile, tehnologie și acțiuni sustenabile prin cartierele oferite de fiecare dintre cele 3 evenimente.

Flight Festival District: EDUTAINMENT – singurul festival de edutainment din Estul Europei, o călătorie culturală și o sursă de inspirație sub forma unui amestec surprinzător de muzică, artă și tehnologie, un loc al distracției, dar și al relaxării active de care copiii și adulții au atâta nevoie.

VEST FEST District: SUSTAINABILITY – cu dorința de a folosi doar energie verde în următorii ani de existență, Vest Fest își va amenaja cartierul din District23 folosind doar materiale prietenoase cu mediul. Campaniile de reciclare și acțiunile de conștientizare a ceea ce înseamnă amprenta de carbon a unui eveniment sunt, de asemenea, parte din focusul organizatorilor, care îi încurajează și pe participanți să fie la fel de conștienți de mediul înconjurător și de schimbările climatice la nivel mondial.

Magnetic District: MOTION – Magnetic Festival este un proiect reprezentativ stilului muzical de Drum and Bass și realizat de tineri pentru tineri. Workshop-urile culturale, activitățile care stimulează mișcarea și dansul și multe alte suprize mobile sunt parte din ceea ce au pregătit organizatorii acestui district.

District23 va avea nu mai puțin de trei scene principale și încă cel puțin trei scene secundare. Vor fi prezenți, în total, peste 30 de artiști și trupe de muzică, primii confirmații find: Clean Bandit, B.U.G. Mafia, Tom Odell, Subcarpați, Delia, Camo & Krooked, Mefjus, The Prototypes și un invitat surpriză.

Cu peste 15 zone de festival (V.I.P. Zone, Food Zone, Kids Zone, zone de activare, plajă urbană, ateliere și workshop-uri, junglă urbană, zone de relaxare, zone de activități sportive), District23 devine, în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, cel mai mare festival din vestul României.

Abonamentele sunt disponibile aici și fiecare abonament cumpărat asigură accesul la toate cele trei festivaluri.