Spectacol cu ”Artiști pentru Artiști” sub egida UNITER, la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Spectacol cu ”Artiști pentru Artiști” sub egida UNITER, la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Spectacol cu ”Artiști pentru Artiști” sub egida UNITER, la Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Echipa Teatrului Dramatic ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani s-a raliat proiectului derulat de UNITER sub genericul ”Artiști pentru Artiști”, menit să vină în sprijinul unor artiști aflați în situații de viață delicate, cu grave probleme de sănătate.

În acest scop, la fel ca și în alte instituții teatrale din țară, în Săptămâna Mare care precede Sărbătoarea Paștelui – Învierea Domnului, și la Petroșani va avea loc un spectacol cartitabil, ale cărui fonduri obținute din vânzarea biletelor și din alte donații, vor fi direcționate către Fondul de Solidaritate Teatrală, constituit pentru a-i sprijini pe artiștii cu probleme de sănătate. ”Intrăm în Săptămâna Mare și ca buni creștini, vă rugăm să ne fiți alături într-un proiect de suflet! Avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Contribuția dumneavoastră, constituită prin achiziționarea unui bilet la spectacolul caritabil prezentat de echipa noastră, va ajutora artiștii aflați la nevoie, iar dumneavoastră vă veți bucura de o seară plăcută la teatru”, a declarat Irina Bodea-Radu, directorul teatrului din Valea Jiului.

La Petroșani, în sala mare a Teatrului Dramatic ”I.D. Sârbu” va fi prezentat, în cadrul acestui proiect caritabil, spectacolul ”Înmormântare de iarnă” de Hanoch Levin, o comedie în regia lui Eugen Gyemant. În distribuție vor juca actorii: Mihai Alexandru, Izabela Badovics, Irina Bodea-Radu, Patricia Buraga, Dorin Ceagoreanu, Daniel Cergă, Simona Codreanu, Oana Liciu Gogu, Mihai Sima, Andrei Șchiopu. Scenografia spectacolului este semnată de Sabina Veșteman, scenotehnia de Alexadnru Radu, suportul pentru alpinist utilitar este asigurat de Ion Sălcianu, iar muzica orginală a spectacolului este asigurată de SwipeStudio.

Spectacolul ”Înmormântare de iarnă” de Hanoch Levin va fi prezentat pe scena teatrului din Petroșani joi, 13 mai 2023, ora 18,00. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Biletele pot fi procurate de la Agenția Teatrală, de marți până joi între orele 08.00-17.00, vineri între orele 08.00-13.00 sau cu o oră înainte de începerea spectacolului.