Peste 80 de șahiști s-au duelat pe eșichier în ”sportul minții”, la prima ediție a ”Cupei Cetății” de la Deva

Home Stiri la zi Peste 80 de șahiști s-au duelat pe eșichier în ”sportul minții”, la prima ediție a ”Cupei Cetății” de la Deva
Peste 80 de șahiști s-au duelat pe eșichier în ”sportul minții”, la prima ediție a ”Cupei Cetății” de la Deva

Zeci de iubitori ai sportului minții au participat sâmbătă, 22 aprile, la prima ediție a „Cupei Cetății” la șah, eveniment care s-a desfășurat în holul mare al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Competiția a fost organizată de Club Sportiv Municipal (CSM Deva) și Clubul de Șah Deva, cu sprijinul Primăriei municipiului Deva și a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva.

Peste 80 de șahiști au luat startul la acest turneu, numărul lor fiind condiderat unul apreciabil. La „Cupa Cetății” de la Deva au participat, în afară de sportivi din orașul – gazdă, șahiști din București, Cluj, Sibiu, Albă Iulia, Giarmata, Petroșani, Orăștie și Simeria, printre participanți aflându-se și un jucător cu deficiențe severe de vedere.

Competiția de șah s-a desfășurat pe trei secțiuni, respectiv :

  • TURNEU A: OPEN ŞAH RAPID (ELO/CIV>1001), 15 minute /jucător, 7 runde, în sistem elvețian (fără omologare) ;
  • TURNEU B: OPEN Copii ≤12 ani (ELO</=1001) – ŞAH RAPID – 6 runde sistem elveţian (fără omologare);
  • TURNEU C: OPEN Copii ≤8 ani – ŞAH RAPID – 5 runde sistem elveţian (fără omologare).

După partide echilibrate și de un bun nivel, au fost desemnați și laureații. Astfel, la TURNEUL A, cel mai valoros, primele trei locuri au fost ocupate de devenii Tudor Stănescu, Mihail Călugăr și Lucian Gorea. Podiumul la TURNEUL B a fost compus din Darius Buzca, din Deva, Sebastian Manta, din Sibiu și Filip Urdea, tot din Deva. În fine, laureații la turneul C, cel dedicat micilor șahiști, au fost Kevin Kandut din Petroșani și devenii Robert Tătăruș și Raul Trancău.

Fiecare șahist participant la „Cupa Cetății” de la Deva a primit o diplomă de participare, iar cei clasați pe podium au mai fost răsplătiți și cu medalii, în vreme ce câștigătorilor li s-a oferit și câte o cupă. De asemenea, organizatorii au mai oferit și alte premii. Astfel, șahiștii clasați pe podium vor beneficia de o gratuitate la intrare la Ștrandul Municipal din Deva, aflat în administrarea Primăriei și Consiliului Deva Deva. Totodată, câștigătorii celor trei turnee vor beneficia de un weekend gratuit la ștrandul din Deva.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către președintele CSM Deva, Nelu Ardelean, iar oficialii competiției au fost Liviu Antal, Cosmin Tătăruș și Daniel Lungu.