“Mai mulți copaci, mai mult verde” la Lupeni

Home Administrație “Mai mulți copaci, mai mult verde” la Lupeni
“Mai mulți copaci, mai mult verde” la Lupeni

Sub deviza “Mai mulți copaci, mai mult verde”, administrația locală de la Lupeni aderulează de mai mulți ani o amplă campanie de plantări de arbori ornamentali pe domeniul public al localității.

Campania a continuat și anul acesta, în primele săptămâni ale primăverii fiind plantați, în toate zonele verzi ale municipiului Lupeni, în parcuri, în sensul giratoriu, dar și în diverse alte zone publice un număr de peste 200 de arbuști, din specii perene, care să se adapteze climei locale. respectiv tuia, pini pitici, magnolii, etc.

”Mai mulți copaci, mai mult verde. Asta ne dorim. Ca un susținător al mediului verde ne preocupă îndeaproape refacerea și reabilitarea tuturor zonelor și împreună cu angajații noștri depunem eforturi să schimbăm și imaginea acestor oaze de frumusețe. Am continuat, de fapt, această campanie de plantări de arbori pe care am demarat-o anul trecut, cu scopul de a avea un aer cât mai curat. Mai mulți copaci, mai mult verde înseamnă un oraș cât mai verde, un oraș sănătos cu oameni sănătoși Continuăm plantările de arbori pentru un aer cât mai curat. Vom planta din ce în ce mai mulți pomi ornamentali, în fiecare an, ca să ne atingem scopurile propuse. Încercăm să-i poziționăm acolo unde trebuie și să găsim și acele specii, speciale care să se încadreze în peisajul local. Sunt lucrări care se vor face cât timpul ne va permite şi fac încă o dată apel prin intermediul publicaţiei dumneavoastră să învăţăm să păstrăm în cele mai bune condiţii bunurile publice, spațiile verzi, să respectăm munca semenilor noștri, pentru că de acesta se pot bucura deopotrivă şi copiii, părinţii ori bunicii municipiului Lupeni. Dacă vor respecta ceea ce avem, ne respectăm pe noi înşine”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În plus, prin această campanie, municipalitatea din Lupeni își propune să dea zonei urbane un aspect frumos, demn de statutul de stațiune turistică, contribuind în același timp la depoluare.