”Echilibru în anononimat” – expoziție de pictură a artistului Viorel Cosor la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

”Echilibru în anononimat” – expoziție de pictură a artistului Viorel Cosor la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva

Galeria Națională de Artă „FORMA” din Deva găzduiește miercuri, 7 februarie 2024, ncepând cu ora 17.00 vernisajul unei noi expoziții de artă plastică. De data aceasta, publicul iubitor de pictură va avea posibilitatea să-l reîntâlnească pe artistul plastic Viorel Cosor și cele mai recente creații ale sale, reunite în expoziția personală intitulată ”Echilibru în anonimat”.

Dr. Doina Reghiș Ionescu, cea care va prezenta creațiile artistului timișorean, spune că artistul vizual Viorel Cosor revine pe simezele Galeriei Naționale de Artă „FORMA” cu expoziția personală de pictură „Echilibru în anonimat”, ce însumează cele mai recente creații evidențiind înaltul său profesionalism.

”Compozițiile ample relevă preferința autorului pentru suprafețe mari ce denotă o emoționantă înțelegere a spațiului în care simultaneismul structural, alternarea contrastelor cromatice, folosirea raporturilor alb-negru, sunt doar câteva particularități specifice creației sale. Viorel Cosor îmbină armonios pata de culoare și linia, realizând îmbinări de limbaj plastic într-o viziune expresionist-abstractă, asociată cu specificul spectaculos al gestualismului propriu”, spune Dr. Doina Reghiș Ionescu.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 7 februarie – 4 martie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 18.00 și poate fi vizitată gratuit la Galeria Națională de Artă ”Forma” din Deva.

„ECHILIBRU ÎN ANONIMAT” este o expoziție organizată de Consiliul Județean Hunedoara și DGAMPT Hunedoara, în parteneriat cu Filiala Deva a Uniunii Artiștilor Plastici din România.