Performanțele sportive ale temerarului sportiv petroșenean Avram Iancu sunt principalul argument motivațional pentru cei peste 700 de înotători români care și-au manifestat interesul de a participa în acest an la proiectul ”Swimathon” derulat de către Fundația Comunitară București pentru a susține proiectele de dezvoltare ale unor asociații neguernamentale care funcționează și fac bine în comunitățile românești de pretutindeni.
Avram Iancu a fost invitat, în aceste zile, la deschiderea festivă a acestui proiect, care funcționează de 12 ani cu succes în țara noastră. ” Am fost invitat special de către Fundația Comunitară București, pentru a susține un discurs motivațional în fața a peste 150 de înotători, cu ocazia lansării oficiale din acest an a proiectului Swimathon, în care peste 700 de înotători din toată țara vor înota pentru a strânge bani pentru 34 de asociații implicate, într-un fel sau altul, în nevoile speciale ale comunității. Le mulțumesc organizatorilor (Miruna și Alina) pentru invitație, iar pe înotătorii din sală pentru rezonanță”, a declarat sportivul Avram Iancu.
Acesta va susține în cadrul ”Swimathon” din 2024, proiectul Asociației Conil, dedicând unul dintre marile sale antrenamente din acest an, copiilor cu autism de la această asociație. ”Povestea impresionantă a fondatoarei Asociației Conil, pasiunea dovedita de personalul acestei instituții, particularitatea specială a copiilor asociației, m-au determinat să înot pentru ei și să-i îndrăgesc. O fac deja de câțiva ani și voi înota și în acest sezon tot pentru ei”, spune Avram Iancu.
Proiectul ”Deschide-ți aripile și zbori”, dezvoltat de Asociația Conil, este un proiect prin care voluntarii acestei asociații își propun să asigure programe personalizate de terapie pentru beneficiari, bazate pe nevoile lor dar și pe abilitățile și zonele lor de interes. ”Când vorbim despre un diagnostic al unui copil de tipul autism, sindrom Down sau retard, vorbim de o întreagă familie afectată astfel încât proiectul nostru nu se adresează doar copiilor beneficiari ci și întregii familii extinse a acestuia. Costurile recuperării unui astfel de copil sunt, de cele mai multe ori, prohibitive pentru aproape orice familie din România. Miile de ore de terapie de care are nevoie un copil cu autism sunt extrem de costisitoare și astfel, o mică parte a copiilor ce primesc un astfel de dignostic pot face un real progres”, se arată în descrierea proiectului.
Rezultatele precizate în urma realizării acestui proiect sunt următoarele:
- 100 de copii și tineri cu vârste între 6-16 ani diagnosticați cu autism și alte afectări neuro-psiho-motorii vor beneficia de programe de recuperare și integrare prin terapii specifice, dezvoltate în funcție de abilitățile și aptitudinile identificate.
• Timp de trei luni beneficiarii programelor vor participa la ședințe săptămânale de dezvoltare a abilităților și aptitudinilor sportive, artistice sau privind tehnologia informațiilor.
• Estimăm că peste 80% dintre beneficiari vor reuși să își dezvolte abilitățile identificate , să își crească încrederea în sine și să depășească bariere, reușind astfel să se descopere. Astfel, copiii și tinerii incluși în program își vor dezvolta abilitățile mortice, artistice și cele legate de logică în același timp cu dezvoltarea abilităților sociale prin participarea la programe de grup.
• Creșterea capacității organizaționale prin dezvoltarea programelor de recuperare în cadrul Centrului Multifuncțional CONIL, centru de zi pentru recuperarea copiilor cu dizabilități CONIL.
• Dezvoltarea profesională a specialiștilor CONIL implicați în proiect și dezvoltarea abilităților de lucrul cu copiii cu cerințe educaționale speciale a cel puțin doi antrenori specializați de tenis, ping pong, înot sau judo
• Crearea unui eveniment online și a unuia în format fizic prin care suporterii noștri vor susține proiectul
• Crearea unor comunicate de presă bilunare cu privire la proiectul – Deschide-ți aripile și zbori!
• Realizarea de materiale video ce vor fi distribuite în mass media cu sprijinul partenerilor noștri prin care să promovăm proiectul
• Realizarea a cel puțin două postări pe pagina de facebook a Asociației CONIL
• Cel puțin 10 echipe de fundraising participante în cadrul campaniei
• Cel puțin 400 de donatori care vor susține proiectul propus de Asociația CONIL
Pentru succesul tuturor acestor deziderate, Avram Iancu înoată și în acest an la ”Swimathon” Pentru că binele e un sport de echipă și energia binelui e molipsitoare și fără limite!
Puteți urmări și susține proiectul accesând linkul: https://swimathonbucuresti.ro/echipa/avram-iancu
Felicitări, Avram Iancu!