Minerul Lupeni – campioana județului Hunedoara la fotbal!

Minerul Lupeni – campioana județului Hunedoara la fotbal!

Minerul Lupeni și-a îndeplinit misiunea față de suporterii care într-un sezon fotbalistic de excepție, au umplut tribuna stadionului din localitate la fiecare meci al echipei de fotbal, în cel de-al doilea sezon competițional, în Liga a IV-a de la reînființarea clubului.

Bucuria fotbalului-spectacol pe care echipa antrenată de apreciatul om de sport Dan Voicu a dăruit-o meci de meci publicului lupenean a fost una încununată astăzi nu doar de victoria fără echivoc, scor 5-0, împotriva competitorilor din Sântămărie Orlea, cât mai ales de faptul că, odată cu această victorie, Minerul Lupeni a devenit campioana județului Hunedoara la fotbal, câștigând Cupa Ligii a IV-a. Trofeul le-a fost, de altfel înmânat celor de la Minerul Lupeni, la finalul meciului de duminică, 2 iunie 2024, chiar de către președintele Asociației Județene de Fotbal, Cristian Petrean, iar medaliile aferente le-au fost înmânate sportivilor de către primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Împreună cu ceilalți finanțatori ai clubului, oamenii de afaceri din Lupeni Emil Părău (Comexim R), Constantin Dicu (Diacom) și Ion Hațegan (Hercules), dar și cu sutele de suporteri ai acestei echipei-fanion a sportului din Valea Jiului, primarul Lucian Resmeriță a trăit la propriu, emoțiile și bucuria calificării în meciul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a (partidă în care Minerul Lupeni va întâlni Viitorul Arad, într-o dublă manșă).

”Este un moment de mare satisfacție acesta pe care-l trăim la Lupeni, toți cei care am crescut cu spiritul acesta atât de frumos al pasiunii pentru fotbal, al respectului pentru renumele echipei Minerul Lupeni, al bucuriei pe care ne-o oferă fotbalul. Am câștigat Cupa Ligii a IV-a la fotbal și mergem înainte, cu încredere, înspre îndeplinirea obiectivului ambițios pe care l-am asumat: promovarea în Liga a III-a. Reușim după 15 ani să reedităm acest moment de succes al echipei Minerul Lupeni și vreau să-i felicit, în primul rând, pe fotbaliști, pe antrenori și pe cei care se ocupă, în mod direct, de această echipă de suflet a noastră, a Lupeniului. Le mulțumesc oamenilor de afaceri care au venit lângă administrația locală, ajutându-ne să facem posibil acest proiect de suflet: renașterea echipei Minerul Lupeni. Și le mulțumesc oamenilor din Lupeni, pentru care bucuria acestei victorii este răsplata pentru încurajarea echipei, răsplata pentru încrederea în sportul lupenean. Hai, Minerul!”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Tribuna stadionului din Lupeni a fost arhiplină astăzi de cei care au vrut să trăiască alături de comunitatea sportului lupenean bucuria acestei victorii, bucuria câștigării campionatului județean, bucuria că Minerul Lupeni redevine din nou ceea ce a fost și poate chiar mai mult decât atât!

Minerul Lupeni joacă, la finalul săptămânii viitoare, pe 7 iunie, și finala județeană a ”Cupei României”, într-un meci disputat pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara, unde fotbaliștii din Valea Jiului îi vor avea ca adversari pe cei de la Aurul Brad.

Felicitări, Minerul Lupeni!