Iulian Jitea a câștigat pentru Valea Jiului trofeul primei ediții a festivalului ”Pro Music & ART’s Competition” de la Gilău

Iulian Jitea a câștigat pentru Valea Jiului trofeul primei ediții a festivalului ”Pro Music & ART’s Competition” de la Gilău

Prima ediția a Festivalului de muzică pentru copii ”Pro Music & ART’s Competition” organizat la Gilău, în județul Cluj, a fost una de succes pentru membri Asociației Culturale ”Lirica” din Petroșani, care au adunat trofee și premii la fiecare categorie de concurs în cadrul căreia au urcat pe scenă. Mai mult, Iulian Jitea, deja cunoscut pentru calitățile sale artistice, laureat al Festivalului ”Crinul de piatră din Parâng” în anul 2023 la Petroșani, a câștigat pentru Valea Jiului Trofeul Festivalului ”Pro Music & ART’s Competition” de la Gilău.

Victoria acestuia este cu atât mai valoroasă cu cât a fost consfințită de un juriu de specialitate condus de prof. Mariana Anghel (prestigios rapsod popular din regiunea Ardealului) din care au mai făcut parte prof. Maria Dan Păucean și prof. Tiberiu Coconeț. Important de specificat este faptul că, în ceea ce-l privește pe concurentul din Valea Jiului, membru al Asociației culturale ”Lirica” din Petroșani, acesta nu a putut beneficia de sprijin în jurizare din partea prof. Tiberiu Coconeț, care în calitate de președinte alș acestei valoroase asociații cultural-artistice din Valea Jiului nu a putut nota, conform regulamentului, pe niciunul dintre elevii săi participanți la această comeptiție artistică.

Este și mai remarcabil faptul că Iulian Jitea a câștigat trofeul acestui festival organizat în premieră la Gilău sub coordonarea prof. Marcela Cîmpan Vele, într-o competiție cu nu mai puțin de 300 de concurenți din toată țara, în cadrul unui maraton artistic derulat la finalul acestei săptămâni, vreme de… 12 ore!

Pe lângă succesul lui Iulian Jitea, elevii prof. Tiberiu Coconeț și ai Janei Coconeț, de la Asociația culturală „Lirica” din Petroșani, au mai adus în Valea Jiului alte rezultate remarcabile, prin  Rebeca Negoi – locul 2 în clasmentul general al Festivalului și Nickolas Constantinescu – locul 3 în clasamentul general al Festivalului. De asemenea, toți copiii din cadrul acestei asociații, prezenți în competiția de la Gilău au obținut premii și diplome la diferite categorii de concurs în care au evoluat.

De binemeritate aprecieri s-a bucurat și prof. Tiberiu Coconeț, președintele Asociației culturale ”Lirica” de la Petroșani, sub îndrumarea căruia generații întregi de copii și tineri pasionați de muzica populară, de muzica instrumentală, de arta muzicală în general au cunoscut performanța în cele mai prestigioase competiții regionale și naționale. Acesta a fost îndelung aplaudat atât la momentul în care a fost anunțat în calitatea sa de membru al juriului Festivalului de la Gilău, cât și în Gala laureaților, împreună cu elevul său, Iulian Jitea, laureatul Trofeului Festivalului ”Pro Music & ART’s Competition”.

Felicitări!