Tomi Coconea e nevoit să renunțe la X-Pyr din cauza unei accidentări

Tomi Coconea e nevoit să renunțe la X-Pyr din cauza unei accidentări

Urmărit de ghinion, Toma Coconea nu va putea fi prezent anul acesta la startul competiției X-Pyr, unul dintre cele mai apreciate concursuri de anduranță din Europa, desfășurat în Munții Pirinei, între Franța și Spania.

După cum a anunțat sportivul din Petroșani, în timpul antrenamentelor pentru această competiție a suferit ”un accident stupid”, ale cărui consecințe au fost însă destul de grave, necesitând inclusiv o intervenție chirurgicală. ”Eram pregătit să plec la Hondarribia, în Spania, alături de echipa mea, pentru a participa la ediția din acest an a X-Pyr ca începe pe 23 iunie. Din  păcate, chiar înaintea plecării, în timpul antrenamentelor, am avut un accident stupid, care m-a adus în faza spitalizării. Concret, în timpul unei aterizări în iarbă înaltă, pe un teren accidentat, m-am împiedicat de o piatră și am suferit o fractură bază metatars V cu deplasare. Am fost operat, totul a decurs bine, drept pentru care le sunt recunoscător medicilor și asistentelor care s-au ocupat de cazul meu, în special domnului conf. univ. dr. Horea Benea de la Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Al. Rădulescu” din Cluj Napoca. Urmează o perioadă destul de lungă de recuperare, dar sunt optimist că totul va fi în regulă!”, a transmis Toma Coconea.

În altă ordine de idei, cum după o veste rece, vine și una caldă, aflat la Cluj, Toma Coconea a putut fi prezent la Sports Festival, cel mai mare eveniment din România dedicat sportului, mai ales că acesta le promisese organizatorilor că va lua parte la una din sesiunile ”Sports Talks” din cadrulk evenimentului, pentru a-și împărtăși povestea succesului său în sport, împreună cu alți mari sportivi romîni, precum Virginia Ruzici, Cătălin Moroșanu, Andrei Pavel, Constantina Diță, Irina Deleanu, Laura Gavrilaș, Robert Glință ș.a.

”E minunat ce se întâmplă zilele acestea la Cluj-Napoca și țin să îi felicit pe organizatori pentru ideea acestui eveniment care aduce sportul în atenția maselor! Și mai minunată a fost revederea cu oameni faini. Mi s-a confirmat, încă o dată, că atunci când ai alături oamenii potriviți, poți învinge orice obstacol. Iar în cazul meu, recuperarea de după operație s-a dovedit a fi mult mai ușoară alături de oameni ca Andi Moisescu și Pavel Bartoș”, spune „Șoimul din Carpați”, Tomi Coconea.

Îi dorim atletului Tomi Coconea recuperare grabnică și revenirea pe tabloul competițiilor de alergare montană și zbor cu parapanta, acolo unde încă este în măsură să scrie istorie.