La Sibiu, se deschide astăzi FITS 2024, sub semnul Prieteniei

La Sibiu, se deschide astăzi FITS 2024, sub semnul Prieteniei
Vineri 21 iunie 2024, începe cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Publicul este așteptat aici la peste 830 de evenimente pe parcursul a zece zile pline de teatru, dans, muzică, circ, expoziţii şi multe altele.
La ediția din acest an a evenimentului, care are ca motto, simbolul Prieteniei, sunt aşteptaţi să performeze peste 5000 de artişti din 82 de ţări.
Prima zi a festivalului de teatru de la Sibiu aduce în fața publicului două premiere mondiale de la faimosul actor american Tim Robbins și italianul Pippo Delbono, instalaţia video Not Once cu Mikhail Baryshnikov, de Jan Fabre, dar și concertul HOLOGRAF gratuit în Piața Mare din Sibiu.  Prima zi de festival înseamnă peste 15 țări, care prezintă 13 spectacole captivante, două premiere mondiale, șase spectacole outdoor gratuite, un spectacol difuzat online. Cel mai ieftin bilet din prima zi costă doar 30 lei.
Câteva recomandări din partea noastră pentru prima zi de festival:
  • 𝐍𝐨𝐭 𝐨𝐧𝐜𝐞 – instalație realizată de artistul emblematic Jan Fabre în colaborare cu legendarul Mikhail Baryshnikov. Începând cu ora 11:00, la Clubul Sportiv Școlar Sibiu (Piața Teatrului).
  • 𝐅𝐈𝐓𝐒 𝐓𝐚𝐥𝐤𝐬 – cu Marius Chivu & un invitat special.
  • 𝐎𝐜𝐭𝐚𝐯𝐢𝐚𝐧 𝐒𝐚𝐢𝐮 𝐢̂𝐧 𝐝𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠 𝐜𝐮 𝐉𝐚𝐧 𝐅𝐚𝐛𝐫𝐞 – accesul gratuit, în limita locurilor disponibile. De la ora 16:00, la Forumul Democrat al Germanilor (Sala Oglinzilor)
  • 𝐓𝐫𝐞𝐳𝐢𝐫𝐞𝐚 – Cu aceeași candoare și poezie vizuală, Pippo Delbono revine la Sibiu cu un spectacol-confesiune magistral. Incisiv, emoționant, de neuitat. De la ora 16:00, la Fabrica de Cultură – UniCredit – Sala Faust.
  • 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐢𝐧𝐞𝐫 – spectacolul, regizat de Heo Seokmin, explorează existența umană prin tehnici de suspans. De la ora 17:00, la Teatrul GONG – sala parter.
  • 𝐏𝐨𝐯𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐬̦𝐜𝐚𝐫𝐞 – un spectacol outdoor care va transforma străzile Sibiului într-un tablou plin de culoare. De la ora 19:00, pe Pietonala Nicolae Bălcescu.
  • 𝐃𝐮𝐩𝐚̆ 𝐟𝐮𝐫𝐭𝐮𝐧𝐚̆ – un spectacol de dans captivant, de o acuratețe geometrică și de o complexitate emoțională copleșitoare. De la ora 19:00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.
  • 𝐆𝐚𝐥𝐚 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐡𝐢𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐅𝐈𝐓𝐒 – 𝐂𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚̆ „𝐌𝐚𝐝𝐫𝐢𝐠𝐚𝐥 – 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧”, de la ora 19:00.
  • 𝐎 𝐬𝐢𝐫𝐞𝐧𝐚̆ 𝐦𝐚𝐢 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐚̆ – Le Fils du Grand Réseau duce la un alt nivel tehnicile de a livra un spectacol de un umor nebun. De la ora 20:00, la Sala mare TNRS.
  • 𝐀𝐟𝐫𝐨𝐝𝐢𝐭𝐚 𝐬̦𝐢 𝐄𝐥𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐋𝐮𝐦𝐢𝐢 (𝐔𝐧 𝐯𝐨𝐝𝐞𝐯𝐢𝐥 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐠𝐫𝐞𝐜𝐞𝐬𝐜) – minunatul Tim Robbins vine la FITS cu o premieră mondială. De la ora 21:00, la Filarmonica de Stat Sibiu.