Onor Eroilor neamului românesc în comunitatea Petroșaniului

Onor Eroilor neamului românesc în comunitatea Petroșaniului

”Un popor există doar prin cultul eroilor săi !” Frumoasele cuvinte rostite cu mai bine de o jumătate de secol în urmă de ilustrul istoric român Nicolae Iorga sunt și astăzi povață pentru cei care și la Petroșani, înțeleg să aducă prinosul lor de recunoștință Eroilor Neamului Românesc. Așa s-a întâmplat și în acest an, pe 13 iunie, la Petroșani, unde la Cimitirul Eroilor miliari căzuți în luptele din Marele Război, zeci de oameni au venit pentru a celebra împreună Ziua Eroilor.

”Ziua Eroilor reprezintă un prilej prin care putem rememora actele de vitejie depuse de bravii eroi ai neamului pentru apărarea libertății, integrității, independenței și suveranității României de astăzi. Păstrăm astfel vie flacăra recunoștinței față de toți ce care s-au sacrificat pe toate meleagurile patriei pentru libertatea noastră, de astăzi, pe care trebuie să o prețuim la adevărata valoare. În această zi în care sărbătorim Înălţarea la ceruri a Mântuitorului am dorit să aducem un gând pios şi să aprindem candela recunoştinţei pentru jertfa eroilor care îşi dorm somnul veşnic în pământul Patriei”, a spus, în discursul său, rostit la ceremonie, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a arătat că, în acest loc emblematic din Petroșani – Cimitirul Eroilor, se odihnesc o serie întreagă de soldaţi, atât români, cât şi de altă naţionalitate, martiri ai luptelor din Marele Război al Reîntregirii Neamului, considerând că e o datorie de onoare a noastră să îi comemorăm şi să le arătăm respectul cuvenit, cel puţin o dată pe an, atunci când este ziua eroilor.

La ceremonia de Ziua Eroilor organizată astăzi la Petroșani, au mai participat membri ai Administrației Publice Locale, ai Consilului local Petroșani, reprezentanți ai filialei locale a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, ai Filialei locale a Asociației Naționale ”Cultul Eroilor – Regina maria”, ai Poliției Locale, ai partidelor politice, preum și numeroși elevi ai școlilor și liceelor din municipiul Petroșani, semn că, într-adevăr, la Petroșani, „cultul eroilor e veșnic!” Cinste lor!