Vânătoare de comori creată de un tânăr francez în Valea Jiului

Home Reportaj Vânătoare de comori creată de un tânăr francez în Valea Jiului
Vânătoare de comori creată de un tânăr francez în Valea Jiului

În vara anului 2021, Damien și-a condus echipa companiei “Libertim” în Valea Jiului, după ce a citit un articol despre istoria unică a acestei Văi. În urma vizitei, au creat o vânătoare de comori, un mod neobișnuit de a atrage turişti – participând astfel la dezvoltarea economică a zonei. Activitatea este destinată publicului local și național, dar și turiștilor internaționali într-un viitor apropiat.

Povestea vânătorii de comori începe la Muzeul Mineritului din Petroșani, care dorește să recupereze statuia de aur a unui miner, furată cu câteva decenii în urmă. Pe urmele unui hoț misterios, ajutați de harta comorii, fiecare echipă de aventurieri (formată din 2 până la 6 persoane) va încerca să găsească statuia folosind indicii (inclusiv coduri QR amplasate în Vale care au fost observate de localnici în ultimele luni).

De la Uricani până la Petrila, Valea Jiului a fost acoperită cu zeci de indicii, toate plasate în locuri incredibile, unele mai puțin cunoscute: lacuri pierdute, cascade, peșteri, munți, artiști, și bineînțeles, mine! Acest joc nu este o competiție, toate echipele vor putea descoperi comoara dacă vor găsi bârlogul hoțului. Pentru a participa la activitate, echipa trebuie să se înregistreze pe www.libertim.ro

Activitatea este oferită în 3 formule diferite, cu durata de la un weekend la o săptămână, în funcție de timpul pe care echipele îl au la dispoziție. Cu toate acestea, nu există o durată minimă și activitatea se poate realiza pe parcursul a mai multe weekenduri. Activitatea este deschisă non-stop până la sfârșitul lui noiembrie. Data și ora plecării vor fi decise de echipă. Este o experiență de neuitat pentru cei care o încearcă: la sfârșitul căutării lor, ei vor putea simți o legătură intimă cu valea, indiferent dacă s-au născut acolo sau o vizitează pentru prima dată. Această aventură este concepută pentru o descoperire mai profundă, ceva de care Damien s-a îndrăgostit: sufletul Văii Jiului.

Înființată în urmă cu doi ani, Libertim a oferit mai întâi teambuildinguri în aer liber companiilor locale din Cluj-Napoca, precum și câteva vânători de comori pentru publicul larg. Compania este formată dintr-o echipă internațională de 5 tineri, printre care și fondatorul Damien Gendron, un tânăr francez de 23 de ani care a rămas în Romania în urma unui Eramsus în Cluj-Napoca.