Ceremonial religios și militar, de Ziua Eroilor, la Deva

Ceremonial religios și militar, de Ziua Eroilor, la Deva

Atâta vreme cât nu-i vom uita pe eroii cunoscuți și necunoscuți, care au luptat pentru un viitor mai bun al țării, neamul nostru românesc va dăinui și va trece peste toate obstacolele.

Sub aceste auspicii au fost marcate la Deva, Ziua Eroilor și Praznicul Înălțării Domnului într-o serie de evenimente publice care s-au desfășurat la Cimitirul Eroilor din municipiul Deva. Aici a avut loc ceremonialul public militar și religios în cinstea eroilor neamului românesc, eveniment la care au participat reprezentanți ai Asociației Naționale ”Cultul Eroilor – Regina Maria”, ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, ai autorităților publice locale și județene, ai unităților de educație și ai instituțiilor publice, dar și militari ai garnizoanelor din cadrul MApN și MAI.

La Monumentul Eroilor au fost depuse coroane de flori din partea veteranilor de război și a instituțiilor și autorităților locale și județene din județul Hunedoara.

Consiliul Județean Hunedoara a fost reprezentat la evenimentul dedicat Zilei Eroilor de vicepreședintele Ion Bădin, care a rostit o alocuțiune în numele președintelui CJH, Laurențiu Nistor. ”Eroii noștri, prin sacrificiul lor suprem, ne-au lăsat moștenire o țară liberă și suverană, iar astăzi suntem datori să le păstrăm vie amintirea și să prețuim valorile pentru care au luptat. Fiecare piatră de mormânt, fiecare monument ridicat în cinstea lor sunt simboluri ale curajului, devotamentului și iubirii de țară. Este datoria noastră, a tuturor, să ne amintim cu respect și recunoștință de acești bravi români și să ne străduim să construim o societate demnă de sacrificiul lor. Să nu-i uităm niciodată pe cei care, în momente de cumpănă, au pus mai presus de viața lor idealuri precum libertatea și unitatea națională”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele CJH, în mesajul său.

La rândul său, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin a vorbit despre sacrificiul eroilor români și despre semnficația acestei zile speciale în care-i omagiem pe toți ceui care s-au jertfit pentru țară. ”Îi omagiem astăzi pe eroii națiunii române, căzuți la datorie în războaiele purtate de Armata țării noastre ori în misiunile desfășurate în teatrele de operații externe. Marcată ca în fiecare an într-o zi importantă din calendarul sărbătorilor creștin-ortodoxe, praznicul Înălțării Domnului, Ziua Eroilor simbolizează recunoștința pentru toți cei care de-a lungul timpului au apărat țara chiar și cu prețul vieții. Recunoștința pentru toți cei care au luptat pentru dreptate, libertate și, în istoria recentă, au pierit reprezentând România cu mult curaj și înalt profesionalism în diferite misiuni desfășurate alături de partenerii noștri internaționali. Este o zi cu dublă semnificație și nu întâmplător, pentru că istoria și credința au fost întotdeauna repere și surse de putere și inspirație. Ne gândim la cei plecați dintre noi. Să le cinstim memoria, promovând și ducând mai departe, la rândul nostru, valorile pentru care eroii neamului au luptat, pentru o Românie cu care să se mândrească și urmașii generațiilor de astăzi”, a spus Dorin Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Ceremoniile dedicate Zilei Eroilor la Deva s-au încheiat printr-o defilare a forțelor Armatei Române, Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor militari, în aplauzele publicului prezent la acest eveniment.