În vara anului 2021, Damien și-a condus echipa companiei “Libertim” în Valea Jiului, după ce a citit un articol despre istoria unică a acestei Văi. În urma vizitei, au creat o vânătoare de comori, un mod neobișnuit de a atrage turişti – participând astfel la dezvoltarea economică a zonei. Activitatea este destinată publicului local și național, dar și turiștilor internaționali într-un viitor apropiat.
Povestea vânătorii de comori începe la Muzeul Mineritului din Petroșani, care dorește să recupereze statuia de aur a unui miner, furată cu câteva decenii în urmă. Pe urmele unui hoț misterios, ajutați de harta comorii, fiecare echipă de aventurieri (formată din 2 până la 6 persoane) va încerca să găsească statuia folosind indicii (inclusiv coduri QR amplasate în Vale care au fost observate de localnici în ultimele luni).
De la Uricani până la Petrila, Valea Jiului a fost acoperită cu zeci de indicii, toate plasate în locuri incredibile, unele mai puțin cunoscute: lacuri pierdute, cascade, peșteri, munți, artiști, și bineînțeles, mine! Acest joc nu este o competiție, toate echipele vor putea descoperi comoara dacă vor găsi bârlogul hoțului. Pentru a participa la activitate, echipa trebuie să se înregistreze pe www.libertim.ro
Activitatea este oferită în 3 formule diferite, cu durata de la un weekend la o săptămână, în funcție de timpul pe care echipele îl au la dispoziție. Cu toate acestea, nu există o durată minimă și activitatea se poate realiza pe parcursul a mai multe weekenduri. Activitatea este deschisă non-stop până la sfârșitul lui noiembrie. Data și ora plecării vor fi decise de echipă. Este o experiență de neuitat pentru cei care o încearcă: la sfârșitul căutării lor, ei vor putea simți o legătură intimă cu valea, indiferent dacă s-au născut acolo sau o vizitează pentru prima dată. Această aventură este concepută pentru o descoperire mai profundă, ceva de care Damien s-a îndrăgostit: sufletul Văii Jiului.
Înființată în urmă cu doi ani, Libertim a oferit mai întâi teambuildinguri în aer liber companiilor locale din Cluj-Napoca, precum și câteva vânători de comori pentru publicul larg. Compania este formată dintr-o echipă internațională de 5 tineri, printre care și fondatorul Damien Gendron, un tânăr francez de 23 de ani care a rămas în Romania în urma unui Eramsus în Cluj-Napoca.